Wat is 5G?

Wat is 5G?

5G is het vijfde generatie mobiele netwerk, het zal sneller draadloze verbindingen bieden dan ooit tevoren. Sinds 1G in 1979 en 5G in 2019 werd uitgerold, heeft technologie zeker vooruitgang geboekt.

Dus, ik weet dat je je afvraagt – wat is het verschil tussen 4G en 5G? Met snelheden tot 100 gigabit per seconde is 5G 100 keer sneller en krachtiger dan 4G. Wat maakt dit mogelijk?

Meer vermogen en dekking zorgt voor veel snellere download- en uploadsnelheden. Gestreamde video’s van je favoriete apps zoals Netflix worden in slechts 6 seconden gedownload in vergelijking met de 7 minuten van 4G en ze zullen veel minder kans hebben om te vertragen of te stoppen. Zeg maar dag tegen Kevin Bacon’s beruchte buffer-face.

Hoe werkt het?

Net als de generaties van mobiele netwerken die zijn gekomen voor 5G, het signaal zal worden uitgevoerd door radiogolven. Deze radiogolven reizen tussen kleine cellen, torens, masten en speciale in-gebouw en thuissystemen dragen het signaal over naar onze draadloze apparaten. Hoe de apparaten het signaal ontvangen is door het uitzenden van hun eigen radiogolf of elektromagnetische frequentie (EMF). Er zijn momenteel 20 miljard draadloze apparaten aangesloten op het web, en nog eens 127 zijn elke seconde verbonden. We zijn nog nooit zo omringd geweest door EMF.

Wat 5G anders maakt dan vorige generaties is dat de uitgezonden radiogolven van een veel hogere frequentie zijn. Dit betekent dat ze meer masten nodig hebben in een kleinere hoeveelheid ruimte. Een veel sneller netwerk heeft voldoende stroom en elektromagnetische straling nodig om dit te evenaren. Wat zijn de mogelijke gezondheidsrisico’s?

In 2011 categoriseerde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) elektromagnetische straling als een klasse 2b kankerverwekkende stof (mogelijk kankerverwekkend). Deze rangen EMFs onder de rangen van lood en chloroform.

In een oproep aan de Europese Unie waarschuwden meer dan 180 wetenschappers uit 36 landen voor de gevaren van 5G, waarin werd aangedrongen op een onafhankelijke taskforce om de gezondheidseffecten van het netwerk verder te onderzoeken. Hier is een fragment uit hun beroep:

‘Wij, de ondergetekende wetenschappers, bevelen een moratorium op de uitrol aan van de vijfde generatie, 5G, voor telecommunicatie tot de potentiele gevaren voor de menselijke gezondheid en het milieu zijn volledig onderzocht door wetenschappers onafhankelijk van de industrie. 5G zal de blootstelling aan radiofrequente elektromagnetische velden aanzienlijk verhogen (RF-EMF) bovenop de 2G, 3G, 4G, WiFi etc. voor telecommunicatie al op zijn plaats. Het is bewezen dat RF-EMF schadelijk is voor mensen en de omgeving.”

Dr.Pall, een internationaal geciteerde wetenschapper die bekend staat om zijn werk in Elektromagnetische velden deelden hierin zijn bezorgdheid over de uitrol van 5G. Een van zijn grootste zorgen was hoe een laag niveau EMF’s een grote impact zouden kunnen hebben op het elektrische systeem van het menselijk lichaam.

Volgens Dr.Pall zijn enkele van de gezondheidsproblemen die daaruit kunnen voortvloeien door de implementatie van 5G; zichtproblemen, onvruchtbaarheid, nerveus en schade aan het immuunsysteem en problemen met de schildklier.

Wat moet ik nu doen?

Er zijn veel stappen die u kunt nemen om uw blootstelling aan electromagnetische straling te beperken. Beperk eenvoudig uw schermtijd tot wanneer het is absoluut noodzakelijk of bekijk onze EMF-stralingsbeschermingsproducten.

Bij energydots hebben onze producten een lijst met verschillende voordelen van verminderde thermische verwarming om de bloedoxygenatie te verbeteren. Onze klanten merken dat ze minder hoofdpijn, minder spanning, meer concentratie en meer energie hebben. De beste plaats om te beginnen is ons bioDOT + smartDOT-combopack, EMF bescherming voor u en uw draadloze apparaat.

Wat is 5G?
Delen met:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
IK WIL 10% KORTING!
Meld je aan en ontvang een gratis kortingscode!
    AANMELDEN
    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.