SleepDOT en SleepMAT

Slaapproblemen? Je kunt er zelfs iets tegen doen!

 

Naar het plafond staren, nog een keer omdraaien, even opstaan, weer gaan liggen en blijven woelen. Iedereen kent het wel en maakt het soms (of vaker) mee: “help, ik kan niet slapen!”.  Een nachtje niet slapen kan heel vervelend zijn, de volgende dag kun je je minder goed concentreren op je werk of studie en dagelijkse taken. Misschien sla je structureel een ‘nachtje over’ en wordt het echt een probleem. Gelukkig zijn er een aantal hulpmiddelen die je nachtrust aanzienlijk kunnen verbeteren. Maar laten we eerst eens dieper ingaan op het onderwerp ‘slaap’.

Slaap en immuunsysteem

Slaap is niet alleen voor je lichaam super belangrijk, maar zeker ook je geest. Zonder een goede nachtrust komen je hersenen niet tot rust, verzwakt je immuunsysteem en kun je de gebeurtenissen van de dag niet verwerken. Bovendien word je er ook niet bepaald vrolijker van, vergeet je meer en ga je ongezonder eten.

Waarom verzwakt je immuunsysteem eigenlijk als je te weinig slaapt? Nou, als we slapen maakt ons lichaam afweerstoffen aan, die ons beschermen tegen bacteriën en virussen. Als je een chronisch slaapgebrek hebt, is je afweersysteem zwakker en daalt je immuniteit voor ziektes en chronische aandoeningen. Ook heeft een tekort aan slaap invloed op hoe snel je herstelt als je eenmaal ziek bent geworden, met een gebrek aan slaap herstel je langzamer. Er is dus helemaal niks leuks aan te weinig slapen.

Altijd aan


Bijna een kwart van de Nederlanders van 25 jaar of ouder heeft slaapproblemen (CBS). Een slechte nachtrust kan zich op verschillende manieren uiten: niet goed kunnen inslapen, niet goed kunnen doorslapen en te vroeg wakker worden om vervolgens de slaap niet meer te kunnen vatten. Een belangrijke reden hiervoor is dat we tegenwoordig altijd ‘AAN’ staan. De grootste boosdoeners hierbij zijn onze digitale hulpmiddelen. Door kunstmatig (blauw) licht in onze laptops, pc’s, telefoons en televisies blijven onze hersenen te lang actief.

Hersenen zijn een elektrochemisch orgaan en er zijn 5 verschillende soorten hersengolven. Delta, Thèta, alfa, bèta en gamma. Gedurende de dag staan al deze golven aan. Doordat we constant omringd zijn door elektrische apparaten, blijven deze golven te lang aan en kunnen de hersenen niet omschakelen naar de lagere slaapfrequenties die nodig zijn om te kunnen ontspannen en uiteindelijk te gaan slapen.

sleepDOTzZZZ

Je hebt ze waarschijnlijk al eens voorbij zien komen: de sleepDOTS. Deze rondjes zijn misschien klein van stuk maar ze hebben een grote impact op een goede slaap! Wat doen ze precies? Een sleepDOT is geprogrammeerd met een specifieke mix van rustgevende vibraties en zendt natuurlijke frequenties uit, zodat je hersenen kunnen terugschakelen naar theta en delta frequenties. Dit zijn de langzaamste frequenties van je hersenen en worden geassocieerd met ontspanning. Ze zijn ook aanwezig tijdens dagdromen, meditatie en diepe, droomloze slaap. Wat is het eigenlijk? Een sleepDOT is een magneetje met en laadvermogen dat door zijn kalmerende frequenties jou tot rust laat komen en helpt je om in een fijne, diepe slaap te komen. De DOT is dus speciaal ontworpen om af te stemmen op de specifieke hersengolven van herstellende slaap.

Hoe werkt het?

Plaats de sleepDOT in je slaapkamer, zo dicht mogelijk bij je hoofd, dan werkt deze het effectiefst, bijvoorbeeld op je nachtkastje of op het hoofsteun van je bed. Doordat de achterkant van de DOT een sticker is, kun je de deze gemakkelijk op verschillende plekken bevestigingen, zolang het maar een droge, schone ondergrond heeft. Je hoeft de DOT niet per se op te plakken, je kunt deze ook naast je kussen of zelfs in je kussensloop leggen, zolang hij maar dicht bij je hoofd ligt, is het goed. De DOT werkt tot op een meter afstand en je hoeft ‘m nooit te vervangen, hij blijft altijd opgeladen. Handig toch?

sleepMAT

De sleepMAT is een organische, handgemaakte, katoenen deken met een sleepDOT in het midden. De deken is heerlijk zacht door de flanellen buitenkant en is super comfortabel om op te liggen. De sleepMAT werkt hetzelfde als de sleepDOT, maar is een deken en DOT in één. Handig om bijvoorbeeld mee te nemen in het vliegtuig, als je even goed wilt slapen op een lange vlucht. Zorg ervoor dat de deken, net als de sleepDOT, altijd dichtbij je hoofd ligt en nooit verder dan 1 meter van je vandaan is. Dan werkt de sleepMAT het beste. Je kunt de deken ook onder je kussen of matras leggen. En net als bij de sleepDOT, hoef je de sleepMAT nooit te vervangen, hij blijft altijd opgeladen. De mat is verkrijgbaar in 6 kleuren.

Dus als je slaapproblemen hebt of gewoon een nóg betere nachtrust wilt, dan zijn de sleepDOT en sleepMAT altijd een goede optie om eens uit te proberen. We kunnen allemaal wel meer ontspanning, rust en goede slaap gebruiken toch?

Slaap lekker alvast!

SleepDOT en SleepMAT
Delen met:
Schuiven naar boven
IK WIL 10% KORTING!
Meld je aan en ontvang een gratis kortingscode!
    AANMELDEN
    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.